Výrazně nižší cena!

Snižujeme cenu celokovového

kuchyňského robota s kovovými převody

a výkonem 1 500 W G21 Promesso.

             



Bambusový regál G21 3 police

          

Vepřový steak

01. 09. 2023, 20:26

Počet porcí: 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Suroviny:

  • 4 ks steaku z krkovice či kotlety
  • 200 g sýra s modrou plísní
  • sůl, pepř
  • cirtonová kůra
  • 2-3 stroužky česneku
  • 150 - 200 ml olivového oleje
  • petřželová nať

Postup:

K přípravě vepřového steaku vybíráme pěkné čerstvé maso, nejlépe přímo od chovatele. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme větší mísu, do které nalijeme olivový olej. Přisypeme najemno nastrouhanou kůru z citrónu, nejlépe v biokvalitě. Česnek rozdrtíme nožem nebo prolisujeme na lisu, petrželku nadrobno nasekáme a vše přidáme do mísy k oleji. Vymícháme marinádu a do ní na 2 hodiny vložíme plátky masa. Maso přibližně dvakrát v marinádě otočíme, aby byly plátky celé v marinádě. Gril rozpálíme na střední žár a maso grilujeme z každé strany po dobu 7-10 minut. Na hotové steaky navršíme strouhaný sýr s modrou plísní a necháme roztavit. Steaky dáme na teplé místo na 10 minut odpočinout. Servírujeme se zeleninovým salátem, čerstvým pečivem či bramborovými hranolky.

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Náš e-shop a partneři potřebují Váš souhlas s použitím souborů cookies, aby Vám mohli zobrazovat informace týkající se Vašich zájmů.

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím